Ibland gör jag godis som ser fantastiska ut (om jag nu får påstå sådana saker om mig själv) men de blir inte alltid lika goda att äta.. Det är faktiskt oftare de fula och tråkiga kakorna blir godast. MEN, ingen regel utan undantag! Ska man göra en sorts godis i år så ska man göra dessa. De är lite pilliga, med tyngd på lite. Nu hade jag hjälp av fröken kök, Charlotte. Henne bara man släpper lös i köket så blir allt toppen bra! Hon smälter smör, måttar mjöl, diskar bunkar och vispar tills elvispen slår gnistor (det har hänt!). Och så sjunger vi ikapp!
Chokladkolor med apelsinsmak
1 dl vispgrädde
½ dl ljus sirap
1 dl socker
1 ½ tsk finriver apelsinskal
mörk choklad
ischoklad formar
Smält chokladen i ett vattenbad. Häll lite choklad i botten på ischoklad formarna. Bred ut chokladen så att den täcker botten och kanterna på formarna med hjälp av tex. en sked. Spara chokladen som blir över till senare. Ställ formarna i kylen så chokladen stelnar.
Blanda vispgrädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning i 15-20 min. Kolla att kolan är klar med ett kul-prov. Blanda i apelsinskalen och häll upp kolan i en kanna och låt den svalna något. Ta ut choklad-formarna från kylen och fyll dom med kola nästan upp till kanten. Smält chokladen och lägg ett litet lock på varje pralin.
Kommentarer
Postat av: Elin
De skulle nog bli väldigt fina med lite snöströssel på också
Postat av: Babbelmaja
Mmmm....ser ljuvliga ut.
Postat av: Eva Hagberg
Det är dom, och dom är redan slut.