Ack, jul! Tänk att det går så fort. Det gäller verkligen att njuta nu när den är här, för av erfarenhet vet jag att den snart susat fort förbi. Den här lilla bloggen har inte varit vidare aktiv det senaste pga problem med mig och datorer, men jag har verkligen inte legat på lat-sidan för det. Och nu har allt ordnat upp sig (för stunden i alla fall...) så ni kan räkna med många fler inlägg, såhär i advents-tider!
Saffran, som är så gott, piffar upp dessa goda biscotti så att man omöjligt bara kan ta en. Baka och käka upp alla i ett nafs, vetja!
Saffransbiscotti
200 g smör
1 påse saffran (0,5 g)
3 dl socker
1 l mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
4 ägg
Smält smöret i en kastrull tillsammans med saffran. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Blanska saffran-smöret med de torra ingrediensernra. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda ihop till en smidig deg. Dela degen i 4 delar. Rulla till längder och lägg på plåt med bakplåtspapper. Baka längderna 15 min i 175 grader.
Ta ut längderna och skär i bitar. Sänk värmen till 100 grader. Låt biscottin torka i ugnen i ung. 1 timme.
Förvara i burk med lock.
Saffransbiscotti
Kommentarer
Postat av: Eva Hagberg
Fina burkar också.
Postat av: Tösabeta
Dom här har jag bakat!! Slängde i lite hackad mandel också, supergoda!! Jag vill julbaka med bettansbak, verkar spännande :-)
Postat av: Malin Olsson
Har smakat på Bettans goda Saffransbiscotti, ljuvligt goda! Har nu besämt mig för att baka dem. Tycker även att tomatmarmeladen verkar god, så det blir nog några burkar marmelad också.