Dom här söta små godbitarna har jag tänkt göra länge. Funderat på vad man ska fylla dom med och vad som blir godast som botten. Vet inte om detta är det ultimata kombinationen, men det är gott!
Om man inte vill göra hjärtan (jag vet inte varför man inte skulle vilja göra det som blir finast...) kan man skära fyrkanter, eller vad man nu tycker är en finare form än hjärtan (som är finast). Det är helt upp till dig! (Men hjärtan är finast... what ever.)
Chokladhjärtan
Botten:
2 ägg
1 ½ dl socker
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
½ dl naturell yoghurt
Fyllning:
200 g hasselnötscrém
200 g mandelmassa
Dekoration:
200g mörk choklad
vit choklad
Sätt ugnen på 250 grader.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl och bapulver. Vänd ner det i smeten och tillsätt yoghurten.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en form som är ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen i 5 min.
Stjälp upp kakan på ett sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Om det sitter fast kan man pensla pappret med lite vatten först.
Bred ut hasselnötscrémen på kakan. Kavla ut mandelmassan mellan två bakplåtspapper så det blir samma storlek som kakan och lägg den över hasselnötscrémen. Stansa ut hjärtan med hjälp av en pepparkaksform.
Lägg hjärtana i frysen och smält den mörka chokladen i ett vattenbad. Ta ut hjärtana och doppa dem i chokladen. Låt dem stelna på ett bakplåtspapper. Smält den vita chokladen och spritsa en liten prick i mitten av varje hjärta.
Små godbitar!
Kommentarer
Postat av: Elin
Jag kan intyga att dem är väldigt goda :)
Postat av: Eva Hagberg
Mums, ser ut som en riktig prallin.